Frankrike blir dermed det fjortende landet i verden med en kjønnsnøytral ekteskapslov. Presidenten undertegnet loven lørdag morgen etter at det franske forfatningsrådet dagen i forveien besluttet at den ikke var grunnlovsstridig.Loven ble vedtatt i nasjonalforsamlingen for tre og en halv uke siden.Ifølge justisminister Christiane Taubira kan de første ekteskapene mellom homofile eller lesbiske par i Frankrike feires allerede i juni. Den nye loven åpner også for adopsjon for likekjønnede par.Loven har splittet Frankrike og møtt innbitt motstand fra den mer verdikonservative delen av befolkningen, som holder fast på at ekteskap kun kan inngås av en mann og en kvinne.Forfatningsrådet har på sin side konkludert med at loven ikke er i strid med grunnleggende rettigheter og friheter eller den nasjonale suvereniteten. (©NTB)