Det bekreftet han på en pressekonferanse onsdag.- Fra og med denne sesongen så kommer jeg til å gå ut av landslag og trene utenfor og forberede meg stort sett alene. Jeg ønsker å styre hverdagen litt mer selv og være egen kaptein, sa Northug.Han begrunnet valget blant annet med jakten på motivasjon,- Motivasjon er det aller viktigste om man skal levere på høyt nivå, Jeg har vært mange år på lag, og nå ønsker jeg å gå litt nye veier og prøve noe nytt. Det er viktig for meg hele tiden å finne ny motivasjon, og det tror jeg at jeg skal klare nå.
- SyndIngen misnøye
Landslagssjef Åge Skinstad beklager Northugs valg og sier at langrennsstjernen har angrefrist.Skinstad understreket at Northugs valg betyr at all støtte fra skiforbundet, både økonomisk og i form av støtteapparat, opphører umiddelbart. Også støttefunksjoner fra Olympiatoppen er forbeholdt landslagsløperne.- Men vi har et ganske stort støtteapparat, og når vi kommer til skirenn igjen i Kuusamo, så vil Petter få samme støtte derfra som de andre.Northug understreket at valget ikke bunner i misnøye med landslagets opplegg eller med ledelsen.- Nei, det er helt feil. Jeg har hatt fantastiske år på lag, en drømmehverdag, og det er helt klart den beste arena for å utvikle seg som langrennsløper. Det har vært fine år, og jeg er veldig takknemlig for dem. Det er år jeg aldri kommer til å glemme, sa han.Skinstad sa at diskusjonen med Northug har vært ryddig hele veien, selv om han ikke liker utfallet. (©NTB)