Det hele startet i forbindelse med norsk/svensk V75 omgang på Momarken tidligere i år.Rabalderet startet da Kolgjini valgte å stryke en av stallens stjerner - Joke Face - på grunn av antatt dårlige baneforhold. Da han skjønte at det norske reglementet ville medføre startforbud valgte han å stanse bussen fra Sverige med resten av stallens starthester.Resultat ble startforbud for samtlige hester - og bot til Kolgjini.
Etter dette kam "gullkornene" tett fra Kolgjini.I Aftonbladet: "Uten oljen hadde Norge vært på u-lands nivå".Til svenske Travronden uttalte han: .Kolgjini har altså boikottet Norge for godt. Men for at hesteeierne ikke skal bli skadelidende starter han hestene sine i Norge, men med andre kusker enn seg selv. Men Kolgjini har enda et ess i ermet. .Nå er det bare en ting som kan få Lutfi tilbake til Norge. Det er en offentlig unnskyldning og tilbakebetaling til hans hesteeiere. Så spørs det da - hva som er det beste for hesteeierne - Lutfi tilbake som kusk eller lånekusk for hver start i Norge?Til helgen er han imidlertid med i fullt firsprang. Elitloppshåpet 2013 er Raja Mirchi.I tillegg starter Lutfi en rekke hester fredag-lørdag og søndag under Elitloppshelgen.