TV: Nå starter den 66. Cannes-festivalen

Cannes er klar for filmfestival igjen, og i de neste to ukene fylles Croisetten med filmstjerner, glamour og skuelystne.

Official posters of the 66th Cannes Film Festival are displayed on the Croisette on the eve of the opening of the 66th Cannes Festival Palace in Cannes May 14, 2013. The 66th Cannes Film Festival will run from May 15 to May 26. REUTERS/Yves Herman (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT) YVES HERMAN
Veien hit
Den 66. filmfestivalen i Cannes starter i dag, og de neste to ukene kan skuelystne se superstjernene sprade langs Croisetten.Baz Luhrmanns filmatisering av F. Scott Fitzgeralds roman "The Great Gatsby" er årets åpningsfilm. Millionæren Jay Gatsby spilles av Leonardo di Caprio. Vi finner også Tobey Maguire (Spiderman), Isla Fisher og Carey Mulligan (Money Never sleeps) på rollelisten til denne filmen som allerede har inspirert motebildet, og feires med egen temautstilling på det eksklusive kjøpesenteret Harrods i London.Ingen norske filmer er med i utvalget, men dansk/islandske Hvalfjordur av Gudmundur Arnar Gudmunssom kjemper i kortfilm-kategorien.