KjøpLogg inn

Delt husarbeid gir han mer sexlyst

ikke bare kvinner er opptatt av likestilling i hjemmet.

Publisert 3. juni 2013 kl. 14.19
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Par - Foto - Scanpix

Menn får mer lyst på sex hvis partneren tar sin del av husarbeidet, viser ny norsk studie ifølge Dagbladet.- Når menn synes at arbeidet på hjemmebane er rettferdig fordelt, opplever de større intimitet med partneren. Det fører igjen til at tilfredsheten med sesualiteten øker, sier Bente Træen, professor og seksualvaneforsker ved UIO til avisen.Hun står bak en fersk studie som har sett på sammenhengen mellom hvor fornøyde menn er med fordelingen av arbeidsoppgaver i hjemmet og hvor tilfredse de er med sexlivet.Deling av husarbeidet handler om å føle seg likestilt med partneren, påpeker forskeren.- Om paret har en skjev fordelingen av arbeidet og partene verken føler seg likestilt, verdsatt, sett eller akseptert, får de heller ikke lyst på sex, sier hun.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK