KjøpLogg inn

Får 16 milliarder i året for å sparke en lærkule

Den elleville lønnsgaloppen i Premier League bare fortsetter. Og neste sesong blir det enda verre.

Publisert 6. juni 2013 kl. 12.55
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Foto: AP Photo/Jon Super.

I sin årlige fotballøkonomiske gjennomgang anslår Deloitte at lønningene i Premier League i løpet av forrige sesong steg 9,0 prosent til hele 1,8 milliarder pund, skriver Financial Times.Det tilsvarer over 16 milliarder norske kroner.Hver Premier League-spiller anslås å ha hatt en bruttolønn på i snitt 30.000 pund i uken, eller 1,6 millioner pund i året. Det tilsvarer nesten 14,5 millioner kroner. Videre forteller Deloittes gjennomgang ifølge Financial Times at spillerlønningene i engelsk fotball har doblet seg siden sesongen 2005/06.Den totale lønningsposen på 1,66 milliarder pund etter forrige sesong utgjorde 70 prosent av Premier League-klubbenes inntekter, og andelen blir neppe mindre ettersom hver klubb i gjennomsnitt får 25 millioner pund mer i TV-inntekter fra den nye TV-avtalen.Å senke denne andelen vil ifølge Deloitte derfor kreve "disiplin uten sidestykke" fra klubbene.Blant de fem største ligaene i Europa er lønnsutgiftene i Premier League 75 prosent høyere enn i italienske Serie A, som kommer nærmest. Ifølge Deloitte vil Serie A snart ligge én milliard pund bak.Rapporten her