KjøpLogg inn

Menn som voldtar sliter sosialt og psykisk

Ny norsk forskning viser at menn som voldtar lever på siden av samfunnet.

Publisert 7. juni 2013 kl. 09.44
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Skygge av mann - Foto: Scanpix

En helt fersk studie utført av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress har sett på hva som kjennetegner den norske voldtektsmannen, skriver VG.80 prosent av voldtektsofre i perioden 2004-20011 var i alderen 15-24 år. Mange av dem som begår voldtekt er også i samme aldersgruppe.Studien viser også at voldteksmannen lever litt på siden av samfunnet. Han sliter både psykologisk og sosialt og utfører ofte overgrepet i beruset tilstand, skriver avisen.De fleste unge norske kvinner som voldtas, voldtas av en mann de kjenner. Og gjennomgangen viser at en mann som voldtar sin egen partner ofte er like brutal som voldtektsmannen i en overfallsvoldtekt.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK