KjøpLogg inn

Nær halvparten vil ha Solberg som statsminister

Velgerne mener Høyre-leder Erna Solberg er best skikket til å håndtere de fleste områdene i norsk politikk, viser en meningsmåling.

Publisert 8. juni 2013 kl. 08.11
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
Erna Solberg - Foto: Scanpix

47,9 prosent vil ha Solberg som statsminister etter valget, mens 39,6 prosent ønsker at Jens Stoltenberg (Ap) blir sittende, viser Infacts måling for VG.Velgerne har mest tillit til at den blå statsministerkandidaten klarer å håndtere økonomien, utdanningspolitikken, eldreomsorgen, helsevesenet og samferdselspolitikken.Stoltenberg scorer høyest på tilliten innenfor utenrikspolitikk og det å holde arbeidsledigheten lav. Selv om han nå er mindre ønsket som statsminister enn ved forrige måling i desember, tar han igjen noe av Solbergs forsprang på tillit innenfor skole og utdanning.- Dette er en solid måling som er veldig positiv for oss. Bakgrunnstallene viser at vi har lyktes i måten å formidle vår politikk på. Jeg tror ikke at jeg har sett så høye prosenter før. Det avspeiler nok et ønske om et skifte, sier Solberg til avisa.Stoltenberg sier i en kommentar at velgernes mening om landets neste statsminister i stor grad speiler den generelle oppslutningen om Høyre og Frp. (©NTB)