KjøpLogg inn

Napster tar opp kampen mot Spotify

Den amerikanske streamingtjenesten Napster tar opp kampen mot Spotify og lignende tjenester i Norge og 13 andre europeiske land.

Publisert 4. juni 2013 kl. 05.48
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
AP Photo

Fra klokken 1 tirsdag er det mulig å bruke Napster til å lytte til streamet musikk i blant annet Norge, Sverige og Danmark, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.- Men det er et vanskelig marked å komme inn på, sier Rasmus Rex Pedersen ved Roskilde Universitet. Han skriver en avhandling om musikeres vilkår etter en digitale revolusjonen.- Napster kommer til å være enda en spiller på et marked hvor det er veldig mange konkurrenter for øyeblikket. Grunnleggende er det ikke plass til så mange konkurrerende tjenester, sier han.Napster ble verdenskjent for sin programvare som lot brukere over hele verden dele musikkfiler. I 2001 måtte Napster legge ned tjenesten etter kritikk om ulovlig fildeling, men i 2005 åpnet de igjen for lovlig salg av musikk.Napster har over 20 millioner titler å velge mellom i sitt arkiv.- Vårt mål er å gå gi våre musikkfans de mest fleksible og personlige måter å oppleve musikk på, fra de eldste klassikerne til de nyeste utgivelsene med internasjonale toppnavn og lokale stjerner. sier Jon Irwin, direktør i Rhapsody som står bak Napster. (©NTB)