KjøpLogg inn

Regjeringen vil ha flere i deltidsjobb

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt håper at flere deltidsstillinger vil få flere eldre og uføre til å stå i arbeid.

Publisert 3. juni 2013 kl. 07.10
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Anniken Huitfeldt - Foto: Scanpix

Mens LO-leder Gerd Kristiansen har erklært kampen mot deltidsarbeid som en av sine viktigste oppgaver, ønsker regjeringen nå å få enda flere til å jobbe deltid, skriver Dagens Næringsliv.- Vi ønsker å få enda flere til å jobbe deltid og skape flere deltidsstillinger. Det er viktig for å klare å inkludere så mange som mulig i arbeidslivet, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til avisen.Hun sikter spesielt til eldre, uføre og funksjonshemmede arbeidstakere.- Vi må åpne for at disse menneskene kan få jobbe deltid dersom vi skal nå målet om å få flest mulig til å være i arbeidslivet. Særlig når det gjelder funksjonshemmede har vi ikke vært gode nok, og dette blir viktig når vi snart skal forhandle en ny IA-avtale, sier Huitfeldt.Arbeidsministerens utspill kommer få dager etter at LO-leder Gerd Kristiansen tok et kraftig oppgjør med deltidskulturen, og i særdeleshet kvinner som ifølge Kristiansen bruker morsrollen som en unnskyldning for å jobbe deltid.Anniken Huitfeldt er forsiktig med å tale LO-lederen imot.- Vi er helt enige om å skape en heltidskultur, sier hun. (©NTB)