KjøpLogg inn

Rev i bur spiste 75 valper

Tispene på Rustad revefarm ble så skremt av lyden fra jagerfly at de spiste sine egne valper.

Publisert 5. juni 2013 kl. 10.43
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Bur - Foto -Scanpix

Da to jagerfly 29. mai fløy over Skjåk, ble tispene redde. Så redde ble de at 16 tisper spiste hele 75 valper. Det forteller innehaver Kjell Magne Rustad til GD.no Dette innebærer et salgstap på 1.950 kroner per skinn.- Det tilsvarer omtrent 15 prosent av årsomsetningen. Jeg har meldt saken til politiet, sier han til GD.Informasjonsmedarbeider Jon Espen Lien i Forsvaret kjenner ikke saken, men sier at hvis det foreligger en anmeldelse, vil den bli behandlet.- Dette med pelsdyr som blir skremt av støy fra jagerfly er et problem som av og til oppstår. Pelsdyrfarmer skal imidlertid være avmerket på blindkartene våre, og vi forsøker så langt som råd å legge flyrutene i god avstand, sier han til GD.Skjåkværen sier han har 110 tisper totalt og er redd pelsdyrmotstandere vil bruke hendelsen som argument i kampen mot næringen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK