Så lenge varer ammetåka

Dessverre kan du ikke skylde på ammetåka for alltid.

Baby - Foto - Scanpix
Kultur

- Dette treffende norske uttrykket «ammetåke» er noe de fleste nybakte mødre kjenner seg igjen i. I andre land ler de gjenkjennende når jeg forteller at vi i Norge snakker om «breastfeeding-fog», og de skjønner akkurat hva det innebærer, sier "ammeguru" Gro Nylander til Aftenposten.Det er vanlig at psyken forandrer seg litt i ammeperioden. Årsaken er ifølge Nylander sammensatt.- Nybakte mødre får selvsagt mindre søvn enn de er vant til, og føler seg ofte trøtte. De som gir flaske sier like ofte at de er trøtte. Det er rett og slett slitsomt å få en baby som trenger omsorg hele døgnet, sier hun.Hver gang kvinner ammer, oversvømmes de også av store mengder ammehormoner fra hjernen.Ammetåka er nok sterkest i starten, og letter ifølge Nylander betydelig frem mot når barnet er et halvt år.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur