Bjørn Kjos fnyser av flybestillingene til SAS

- Fem eller ti nye fly vil ikke ha mye å si, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian Air Shuttle ASA. Foto: Scanpix
Kultur

I slutten av juni undertegnet SAS og Airbus en intensjonsavtale på bestilling av åtte nye A350 -900 XWB, og fire A330 Enhanced.Avtalen markerte lanseringen av SAS interkontinentale strategi som nå også inkluderer en omfattende plan om flåtefornyelse, muligheter til en ytterligere utvidelse av antallet fly, og en oppgradering av passasjerkabinen i de eksisterende fly.Listeprisen på ordren er beregnet til 3,3 milliarder dollar, eller 20,1 milliarder kroner.A350 kommer til å leveres til SAS fra 2018 mens A330-300 Enhanced kommer til på bli levert til SAS fra 2015.Les også: Kjos flørter med utbytte til aksjonæreneI et intervju med TDN Finans torsdag sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos at konkurrentens flybestillinger vil ha lite å si for markedet.- Hvis det er 1.000 eller 2.000 langdistansefly som flyr rundt på kloden nå så vil ikke fem eller ti nye fly ha så mye å si. Det vil ikke ha noen stor betydning, sier Kjos.Kjos mener at SAS er en god konkurrent, og hvis selskapet forsvinner venter han at nye konkurrenter vil komme til ganske raskt.

Nyheter
Børs