Boasson Hagen må bryte Touren

Edvald Boasson Hagen er ute av Tour de France etter et brudd i skulderbladet. Han reiser til Norge for ytterligere undersøkelser.

Team Sky syklist Edvald Boasson Hagen (midten), Lars Petter Nordhaug (t.v.) og trener Kurt Asle Arvesen. Foto: Scanpix
Kultur

Boasson Hagen er en av Sky-lagets aller viktigste ryttere. Med under tre kilometer igjen av torsdagens 12. etappe av Tour de France gikk han i bakken, da et stort felt med ryttere krasjet i hverandre.I overkant av to timer etter at nordmannen hadde trillet i mål over fire minutter bak seirende Marcel Kittel, bekreftet Sky at hjemreise er det neste på planen til Boasson Hagen.Lang pauseGudbrandsdølen viste tydelige smerter umiddelbart i høyre skulder, men smilte tappert til pressekorpset som møtte ham i målområdet. Nå blir det lenge til han igjen kan konkurrere.- Heldigvis trenger han ingen operasjon, men han vil reise hjem til Norge for flere undersøkelser og behandling. Vi ser fram til å få han tilbake i konkurranser etter sommeren, sa lagets lege, Alan Farrell, til Skys hjemmeside.Røntgenbildene av 26-åringen viste et brudd i høyre skulderblad.Boasson Hagen lå på 9.-plass i kampen om den grønne poengtrøya. Etter torsdagens etappe var han nummer 74 i sammendraget, over 58 minutter bak Froome. (©NTB)

Nyheter
Kultur