Ikke snakk om denne

Ingen liker å høre kvinner syte over et par kilo ekstra, viser en fersk studie.

Foto: Scanpix
Kultur

Kvinner som snakker negativt om egen kropp, enten at de er overvektige, kommer med kritiske bemerkninger i forhold til mat, trening eller hvordan de ser ut, er mindre populære blant andre kvinner, viser en fersk studie ifølge dailymail.På motsatt side av skalaen viser samme studie at overvektige kvinner, som er positive til egen kropp og som trives med den de er, er mye mer populære.Ifølge forsker og professor bak studien, Alexandra Corning, er det å omtale seg selv som overvektig og ha et ensidig fokus på dette, langt fra ufarlig.- Det er sterkt assosiert med, og kan føre til, misnøye med egen kropp, som er en kjent risikofaktor for utvikling av spiseforstyrrelser, sier Corning til nettstedet.Hun mener funnene er viktige fordi de øker bevisstheten rundt hvordan kvinner faktisk blir oppfattet når de deltar i denne typen diskusjoner eller sier nedlatende ting om andres eller egen kropp.

Nyheter
Kultur