Meteorologene ser sol 9 dager til

Bor du på Sør- eller Østlandet? Da kan du glede deg til ni dager med finvær.

Foto. Scanpix
Kultur

Folk har brent seg og badet som besatt de siste dagene, med tanke på at godværet snart skulle være over mot helgen. Men for mesteparten av Norges befolkning er det bare å smøre inn solkremen, skriver vg.- Høytrykket blir liggende over Storbritannia og dette gir lange perioder med sol og oppholdsvær for Sørlandet og Østlandet. Men unntak av en og annen byge, blir det rundt 20 grader i hele langtidsperioden, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen i Meteorologisk institutt til avisen.Det betyr sommervær hele neste uke også.- Sommeren er i alle fall ikke over. Lørdag om en uke ser det ut som at det bygger seg opp en ny høytrykksrygg med enda høyere temperaturer. mellom 20 og 25 grader på Østlandet, sier Roar Inge Hansen, vakthavende meteorolog i StormGeo til avisen.For Vestlandet, Trondheim og hele Nord-Norge er det dårligere nytt: Lavtrykk i Norskehavet og vestavind betyr mye nedbør og kaldere vær i langtidsperioden for denne delen av landet.

Nyheter
Kultur