Miljødirektøren må fly til jobb

På grunn av desentralisering av statlige direktorater og andre organer, må nyutnevnte miljødirektør Ellen Hambro pendle jevnlig med fly mellom hovedstaden og sitt nye arbeidssted i Trondheim.

Ellen Hambro. Foto: Scanpix
Kultur

Hambro er nyutnevnt direktør for Miljødirektoratet, som ble opprettet 1. juli da Direktoratet for naturforvaltning (DN) og Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) ble slått sammen. Norske myndigheter har et sterkt ønske om å desentralisere direktorater og statlige organer.I stillingsutlysningen var det et krav at øverste ledelse i Miljødirektoratet skal ha sete i Trondheim. 250 medarbeidere skal jobbe i Trondheim og 360 i Oslo. For Hambro betyr det at hun må pendle mellom hovedstaden og Trondheim, skriver Teknisk Ukeblad.Hun skal i utgangspunktet tilbringe tre dager i uken i Trondheim. Men det er lagt til rette for praktiske tilpasninger. Hambro viser til at det kan bli noen hele uker i Trondheim og noen hele uker i Oslo, avhengig av hvor hun trengs mest. Uansett blir det mange flyreiser for miljødirektøren. Det ser hun selv på som et dilemma.- Det er klart jeg ser det. Det er vår jobb å redusere klimagassutslippene, samtidig som jeg må reise fram og tilbake, noe som vil medføre noen utslipp når jeg flyr. Det er et dilemma, men samtidig også en konsekvens av at det er opprettet et direktorat som er delt mellom to byer, sier hun. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk