Nordmenn fortsatt sterke i troen på egen økonomi

Trass urovekkende tegn i den nasjonale økonomien, har nordmenn flest fortsatt sterk tro på egen lommebok. Ferie og fritid står øverst på ønskelisten til dem som vil bruke av overskuddet.

Silje Sandmæl - Foto - DNB
Kultur

Nesten tre av ti tror de kommer til å få bedre privatøkonomi neste år. Like mange sier de vil bruke mer penger på ferie og fritid. Desto flere - halvparten av de spurte - svarer imidlertid at de akter å spare pengene framfor å bruke dem, viser undersøkelsen Ipsos MMI har gjort for DNB.Forbrukerøkonom Silje Sandmæl mener det er det lave rentenivået siden finanskrisen brøt ut for fem år siden og romslige lønnsoppgjør, som har gjort nordmenn tryggere på egen økonomi. Lav prisstigning har ført til at kjøpekraften har økt mer enn den ville gjort i en økonomisk normalsituasjon.- Det har gjort at vi har spart mer enn noen gang. Så til tross for at ting ser ut til å flate ut, er det mange husholdninger som er godt rustet, sier Sandmæl til NTB.

Nyheter
Kultur