Ny norsk idrettsprofil sponses av spillselskap

Snowboardstjernen Torstein Horgmo som er norsk medaljefavoritt i OL i Sotsji til vinteren, deltar i Poker-VM og sponses av et utenlandsk spillselskap.

Poker. Foto: Tore Meek / Scanpix.
Kultur

Nettavisen skriver at den norske snowboardkjendisen har inngått en kontrakt med spillselskapet PokerStars og at Norges Snowboardforbund har velsignet avtalen.Det betyr at enda en toppidrettsutøver har valgt å se bort fra rådene fra Norges Idrettsforbund (NIF) om å ikke utfordre spillmonopolet til Norsk Tipping.Fra før har landets beste ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen, stavhopper Cathrine Larsåsen og fotballspiller John Arne Riise inngått personlige sponsoravtaler med internasjonale spillselskaper.- Jeg spiller WSOP (VM i poker) for PokerStars, og har inngått intensjonsavtale om videre samarbeid, bekrefter Horgmo overfor Vi Menn.Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen har gått sterkt ut mot de norske idrettsutøverne som har inngått avtaler lik den Horgmo nå har underskrevet. Zuccarello Aasen ble nektet å spille for Norge i ishockey-VM, og i Cathrine Larsåsens tilfelle nektet friidrettsforbundet henne å stille i internasjonale mesterskap for Norge så lenge hun hadde en avtale med et internasjonalt spillselskap.Også fotballproffen John Arne Riise ble kraftig kritisert for sin avtale med et tilsvarende spillelskap.

Nyheter
Næringsliv