Saudiarabisk prinsesse risikerer tiltale

Påtalemyndigheten i California bruker ord som slaveri om forholdene en saudiarabisk prinsesse skal ha utsatt en kenyansk hushjelp for.

12-08-2013 Meshael Alayban - Foto - Reuters/Scanpix
Kultur

Nå risikerer prinsessen tiltale etter at hun ble pågrepet i sin leilighet onsdag.Prinsessen, Meshael Alayban (42), ble arrestert i sin leilighet, siktet for menneskehandel. Den kenyanske hushjelpen hadde da greid å flykte fra leiligheten hvor hun ifølge amerikanske myndigheter hadde blitt holdt fanget siden mai måned. Den kenyanske kvinnen skal ha blitt satt til å arbeide 16 timer i døgnet til en lønn på 220 dollar i måneden, altså vel 1.300 kroner.Prinsessen skal også ha beslaglagt kvinnens pass.- Det er 150 år siden slaveriet ble avskaffet i USA. Det er skuffende å se det i bruk her, uttrykte dommer Tony Rackauckas i domstolen i Orange-distriktet da kvinnen ble fremstilt.Prinsessen måtte møte for domstolen i en blå fengselsdrakt, men ble løslatt mot en kausjon på 5 millioner dollar.Meshael Alabyan er gift med den saudiarabiske prinsen Abdulrahman bin Nasser bin Abdulaziz al Saud. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk