To Bolt-rivaler tatt for doping

Sprinterne Asafa Powell og Tyson Gay har begge avlagt positive dopingprøver.

Asafa Powell. (AP Photo/Anja Niedringhaus, File).
Kultur

- Vi er i kontakt med Verdens antidopingbyrå (WADA) i et forsøk på å finne ut hvordan dette stoffet som er funnet, er kommet inn i systemet hans. Så mye mer kan jeg ikke si i øyeblikket, sier Powells agent Paul Doyle.- Jeg kan bekrefte at det er funnet spor av et forbudt stoff i en prøve jeg avga i forbindelse med det nasjonale mesterskapet vårt i juni, sa Powell i en uttalelse han valgte å offentliggjøre på Twitter etter at nyheten om hans positive prøve ble kjent.Han fortalte at det stoffet som var funnet i prøven hans het oxilofrine. Det er et stimuli som står på forbudslisten.9,88 i årPowell har løpt på Bislett en rekke ganger. Han har spesialisert seg på 100 meter og den korte stafetten. Han er tidligere verdensrekordholder og har 9,72 sekunder som personlig rekord på 100 meteren.I de store internasjonale mesterskapene har ikke Powell lyktes individuelt, men han har vunnet gull med Jamaica i både OL og VM.Individuelt har han bronse fra VM både i 2007 (Osaka) og i 2009 (Berlin).I år har Powell en bestetid på 100 meteren med 9,88. Den tiden oppnådde han 5. juli i Lausanne da han løp mot og tapte for Tyson Gay.Det ble kjent søndag kveld at også amerikaneren har avlagt en positiv dopingprøve. Han har derfor trukket seg fra VM.Søndag ble det også kjent at den jamaicanske sprinteren Sherone Simpson som var med på Jamaicas OL-laget på den korte stafetten i London i fjor og vant sølv, er tatt for å ha avgitt en positiv dopingprøve. Hun ble tatt i det jamaicanske mesterskapet. (©NTB)

Nyheter
Kultur