- Vi er midt inne i en enorm snuoperasjon

Den nye nettsky-teknologien tvinger tradisjonelle it-giganter til store omstillinger.

Anita Krohn Traaseth - Foto - HP Norge
Kultur

Forbrukernes kjøpemønstre har endret seg. Fra å gjøre engangsinvesteringer i hardware, kjøper de nå nettbaserte tjenester og vedlikehold, skriver dn.Avisen viser til at salget av tradisjonelle pc-maskiner er i fritt fall, og at den nye nettsky-teknologien tvinger tradisjonelle it-giganter til store omstillinger.- Vi er midt inne i en enorm snuoperasjon. De det gjør mest vondt for er selskaper som oss og andre store it-produsenter som ble etablert for mer enn 50 år siden. Google, Amazon og Facebook surfer fortsatt positivt på transformasjonsbølgen, som de er et resultat av, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Hewlett Packard Norge, til dn.HP-sjefen sier it-gigantene sliter med krav til omsetningsvekst i et marked som har endret seg, og at de da må gjøre om forretningsmodellen.

Nyheter
Børs