Vil heve grense for kosmetisk kirurgi

Det er stor pågang fra ungdommer og unge voksne for å få utført plastisk kirurgi. Nå mener psykolog at den nedre aldersgrensen på 18 år bør heves.

Bryster - Foto - Scanpix
Kultur

Psykologspesialist Marianne Iversen har jobbet med psykiske lidelser i over 20 år. Hun mener at aldersgrensen for å få ta plastiske operasjoner bør heves til mer enn 20 år, skriver Bergens Tidende.- Det er mer sannsynlig at man modner både tankemessig og følelsesmessig når man kommer litt opp i 20-årene. Da vil de fleste kunne ta en avgjørelse på et bredere og dypere grunnlag, sier hun.Særlig om sommeren er det stor pågang for å få utført kosmetiske inngrep. Plastisk kirurg Christian Busch ved Teres Bergen sier til avisen at omtrent halvparten av kundene deres er mellom 20 og 25 år, men at de ofte råder de yngste pasientene til å vente med operasjoner.Psykolog Iversen mener at spesielt blant yngre kvinner er det mange som sliter med dårlig selvbilde, er misfornøyd med sitt ytre og derfor vurderer å ta plastisk kirurgi.- Jeg har flere ganger stilt meg spørsmålet om noen av disse jentene kanskje ikke hadde trengt behandling hos psykolog, dersom idealene for utseende i samfunnet hadde vært mindre strenge og nådeløse, sier hun.Styreleder i Norsk plastisk-kirurgisk forening, Thomas Kristian Sjøberg, synes imidlertid at dagens aldersgrense er passende. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk