Vil ikke forhandle om pensjon

LOs krav om tariffestet pensjon i privat sektor blir blankt avvist av NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Kristin Skogen Lund - Foto: Finansavisen
Kultur

LO vil ha tariffestet to tredeler av lønn ved 67 år. Det er for alle praktiske formål en ytelsesordning som hele pensjonsreformen har tatt oss vekk fra, for det har vi ikke råd til, sier Skogen Lund i et intervju med Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).LO ønsker at flere skal få muligheten til å gå av med avtalefestet pensjon fra fylte 62 år. Organisasjonen vil også tariffeste ordningen med obligatorisk tjenestepensjon i privat sektor og forbedre den med opptjening fra første krone.Kravene som vil bli reist i forbindelse med hovedoppgjøret neste vår, avvises av NHO-sjefen, som også er bekymret for signalene fra Arbeiderpartiet.- Arbeiderpartiet åpner i sitt partiprogram for en tariffesting av pensjon. Hvis du gjør det, så lar du ikke bare være å innføre pensjonsreformen i offentlig sektor, du rygger også tilbake til start i privat sektor, sier Skogen Lund. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Næringsliv