Voldtatt, gravid 11-åring får ikke abort

Men hun blir hyllet av presidenten, som kaller henne "moden".

En kvinne under en "Pro-choice"-protest i Santiago - Foto - Scanpix
Kultur

Chiles president Sebastian Pinera hyllet i går en 11 år gammel, gravid jente - Belén - etter at hun hadde vært på TV og fortalt hvordan det vil bli for henne å beholde barnet hun er gravid med, i en så ung alder.Selv om morens partner bekreftet at han voldtok jenta, nekter Chilenske myndigheter å vike fra landets ekstremt strenge abortlov. Abort er ulovelig i absolutt alle tilfeller. Dette gjør Chile til én av fem land som totalforbyr abort.Pinera skal ifølge The Daily Beast ha sagt følgende:- Hun er fjorten uker gravid, og i går overrasket hun oss alle med sine ord, hun viste dybde og modenhet, da hun sa at til tross for lidelsen som er skapt fra mannen som voldttok henne, så vil hun ta vare på barnet.Presidenten ba også helseministeren følge opp jenta personlig.I TV-intervjuet med jenta, skal hun ha sagt følgende:- Det blir som å holde en dukke i armene mine. Jeg kommer til å elske barnet veldig høyt, selv om det kommer fra mannen som har skadet meg.11-åringen må også stå opp mot sin mor, som hevder at det seksuelle forholdet var frivillig, skriver The Santiago Times.- Det mamma sier er løgn, han sa at hvis jeg fortalte min mor om at han misbrukte meg, så ville han drepe henne og min yngre bror-FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Politikk