Som kjent ble islendingen solgt til Vålerenga for i overkant av én million kroner i august 2011. Også dette dokumenterte politiadvokat Morten Stene i sin innledning i Asker og Bærum tingrett mandag.I en epost sendt fra Lars Holter Sørensen, tidligere styreleder i Stabæk Fotball, kom det fram at Stabæk vurderte Gunnarssons verdi til 6 millioner kroner. Med andre ord fikk Vålerenga kjøpe ham meget billig.Som en del av avtalen ble klubbene enige om at VIF skulle betale 4 millioner kroner for en kjøpsopsjon for da 15-årige Herman Stengel. I september undertegnet partene avtalen.Den ble 28. november 2011 forsøkt opphevet av Vålerenga, som mente det ikke fantes garanti for at Stabæk kunne oppfylle betingelsene i avtalen.Behandlingen av Stengel-tvisten vil fullføres i påvente av rettssakens utfall. Midtbanespilleren er fortsatt under kontrakt med Stabæk.Høsten 2011 ble saken rundt Gunnarsson-overgangen kjent i norske medier. Spillerens tidligere klubb, Nancy, ble sett på som den store taperen i saken. Franskmennene hadde krav på 50 prosent av overgangssummen ved et videresalg fra Stabæk.Aktoratet la også fram dokumenter som viser at Stabæk betalte Nancy 475.055 kroner 21. oktober samme år. 15. desember overførte Stabæk ytterligere 1.092.895 kroner til den franske klubben.