Bokanmeldelse: En fransk millionselger

David Foenkinos overbeviser med romanen Nathalie.

David Foenkinos - Bazar Forlag
Kultur

Endelig har romanen Nathalie kommet ut på norsk! Boken som er skrevet av David Foenkinos, en av Frankrikes ti mestselgende forfattere, har blitt oversatt.Nathalie gifter seg med sin Francois og sammen lever de lykkelig i sine omgivelser. Paret, og historien, lever og samhandler i Paris. Romantikkens hovedstad ligger hele tiden i bakgrunnen for denne nydelige fortellingen.Men verdenen til Nathalie skal snart ta en uventet vending. Da Francois brått blir revet bort, følger vi henne gjennom sorgen hun bærer, dumme valg hun gjør som følge av den, og veien hennes mot å finne igjen gleden i livet. Plutselig er ikke Paris bare en romantikkens by, men en stressende metropol hvor man lett kan føle seg ensom til tross for mange mennesker. Nathalie begraver seg i arbeid og lar nesten businessen ta kontroll over livet sitt, helt til hun plutselig innser at hun er nødt til å ta et oppgjør med seg selv.Det er dialog og relasjoner mellom mennesker som står i sentrum av denne fortellingen og som hele tiden dytter historien i morsomme og uventede retninger. Dette gjøres også på en utrolig lekker måte av forfatteren. Han krydrer språket med små litterære kuriositeter i form av dikt og sangtekster, som beriker historien og bringer oss nærmere både Nathalie, hennes kollegaer og venner.Dette er en varm og vakker historie som passer perfekt til mørke høstkvelder foran peisen med noe varmt i koppen.Tittel: NathalieOrignal publisert: 2009Forlag: BazarOversetter: Agnete ØyeFun fact: Nathalie er oversatt til 35 språk, og har solgt i over to millioner eksemplarer. Boken er også blitt til filmen La délicatesse med Audrey Tautou.Pris: 299,-FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur