Dårlige nyheter for kaffe-elskere

Koffein kan gi høyere risiko for tidlig død.

Kaffe - Foto - Scanpix
Kultur

Selv om forskerne har funnet en rekke helsefordeler ved kaffe, er den siste forskningen heller dyster lesning, skriver Alive.dk.Den nye studien viser at personer under 55 år som i gjennomsnitt drikker 4 kopper kaffe daglig, har 21 prosent høyere risiko for tidligere død.Undersøkelsen har vært publisert i tidsskriftet Mayo Clinic Proceedings, og har tatt utgangspunkt i 43.727 personer mellom 20 og 87 år. Deltagerne svarte på spørreskjema om sine livsstilsvaner mellom 1979 og 1998.Forskerne så den klare tendensen at personene under 55 som drakk mer enn fire kopper kaffe var tilbøyelige til å røyke, og til å være i dårlig form. Undersøkelsen viste ikke den samme dødligheten blant personer over 55 år, så derfor advarer de mot et overforbruk av kaffe.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur