- Du er en god mor

Hva er egentlig en god mor? Tobarnsmamma, blogger og frilandsjournalist Marte Frimand-Anda besvarer spørsmålet.

Marte Frimand-Anda - Foto - Sjur Frimand-Anda
Kultur

Hei du!Du som er hjemme med barna. Som velger å utsette jobbingen for å ha mer tid sammen med barna når de er små:Så fint! Det er jeg helt sikker på at barna dine setter kjempestor pris på. De koser seg sammen med deg hver dag, og får all den tryggheten og omsorgen de trenger.Du er en god mor!Og du der! Du som begynner å jobbe når permisjonen er over og sender ettåringen din i barnehagen:Flott! Hvis du fungerer bedre som mor ved å få andre utfordringer enn de som følger med morsrollen, har du tatt det riktige valget. Barnet ditt koser seg i barnehagen og lærer masse nytt hver dag.Du er en god mor!Du som ammer barnet ditt:Kjempefint! Er det ikke koselig? Og morsmelk er jo både sunt og godt.Du er en god mor!Du som ikke ammer:Bra! Morsmelkerstatningen gir barnet ditt akkurat det han eller hun trenger. Barnet ditt kommer til å vokse opp og bli stor og sterk og smart og flink.Du er en god mor!Og du som alltid er konsekvent og bestemt:Så bra! Du er tålmodig og standhaftig. Det er gode egenskaper å ha som mor. Og barna setter helt sikkert stor pris på forutsigbarheten du gir dem. De vet hva de har å forholde seg til. Trygge og gode rammer.Du er en god mor!Du som gir etter av og til:Fint! Det er slitsomt å holde på reglene hele tiden. Av og til har både barn og foreldre godt av å skeie ut litt.Du er en god mor!Du som aldri mister kontrollen foran barna:Supert! Stabilitet er bra. Barna vet hvor de har deg.Du er en god mor!Du som noen ganger renner over foran barna, enten av tårer eller sinne:Flott! Du er et menneske. Greit for barna dine å vite.Du er en god mor!Du som lager middag fra bunnen hver dag og som får i barna frukt og grønt fem ganger om dagen:Perfekt! Sunn mat er viktig. Det gir sunne barn fulle av overskudd og energi. Ingen tvil om at du vil det beste for dine barn.Du er en god mor!Du som tar snarveier ved kjøkkenbenken og klarer maks to om dagen, så lenge banan og et glass appelsinjus teller:Herlig! Du har sikkert mye tid til overs som du bruker på andre viktige ting enn matlaging. Og hey, hvem har sagt at banan ikke er sunt.Du er en god mor!Du som holder tv-titting, iPad-bruk og spilling til faste, begrensede tider:Veldig bra! Fysisk aktivitet er bra for barna. Inaktive, spilleavhengige barn finnes det nok av.Du er en god mor!Du som kjøper deg stillhet og fred ved å la barna se på tv eller spille:Godt! Du trenger det. Så får du overskudd til å finne på noe gøy sammen med barna en annen gang.Du er en god mor!Du som lar barna sove på eget rom:Bra gjort! Så sover helt sikkert dere foreldre mye bedre også, og har mer overskudd når dagen begynner.Du er en god mor!Du som lar barna krype opp i sengen din i løpet av natta:Supert! Så slipper du å stå opp når de våkner i løpet av natta. Barna dine trenger sikkert også nærheten.Du er en god mor!Du som elsker å sitte på gulvet og pusle puslespill og leke med klosser:Herlig! Dine barn er heldige. De får trent både finmotorikken og hjernecellene.Du er en god mor!Du som heller tar barna med ut og hopper på trampoline, klatrer i trær eller sykler rundt i nabolaget:Bra! Fysisk aktivitet er bra for både liten og stor. Og så godt det er å få ut litt energi da gitt.Du er en god mor!Du som kler barna dine i ull hver vinter:Supert! Ull er gull. Det holder barna varme og tørre i kalde minusgrader.Du er en god mor!Du som ikke kjøper ullundertøy til barna dine:Hey, bomull gjør da også jobben. Dessuten er ull dyrt. Og det klør.Du er en god mor!Du som tar med barna på fornøyelsesparker og tilbringer sommerferien på eksotiske steder med lange, hvite sandstrender:Herlig! Du skaper gode barndomsminner. Jeg tipper barna koser seg i vannkanten. Og de kommer nok aldri kommer til å glemme møtet med Kaptein Sabeltann.Du er en god mor!Du som tilbringer feriene hjemme eller på en av landets flotte campingplasser: Så fint! Det viktigste er å være sammen. Jeg kan tenke meg hele familien koser seg med bare å roe ned og ta hver dag som den kommer.Du er en god mor!Marte Frimand-Anda - Tobarnsmamma, frilansjournalist og blogger på CasaKaos.no Hva er en god mor for deg? Del gjerne dine meninger i kommentarfeltet!FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur