Haugsgjerd ferdig i Aftenposten

Hilde Haugsgjerd slutter som sjefredaktør i Aftenposten etter ni år i avisa. Det er ikke klart hvem som overtar jobben.

Hilde Haugsgjerd - Foto - Scanpix
Kultur

Haugsgjerd ble konstituert som sjefredaktør i 2008 og ansatt i jobben året etter. Hun har avtale om å gå av ved fylte 62 år, men velger å fratre noen måneder tidligere, opplyser avisa.Flere årsaker- Det er flere årsaker til at jeg mener dette er et bedre tidspunkt enn å vente til sommeren. Aftenposten har i høst store prosjekter på gang som jeg har ansvaret for på redaksjonell side: Digital betalingsløsning, nytt A-magasin, og en plan for Aftenpostens utvikling de neste tre-fire årene. Det er et naturlig tidspunkt å slutte på når disse prosjektene er loset i havn, sier Haugsgjerd.Hun peker også på at avisa er i ferd med å flytte fra Posthuset til Akersgata.- Det er ikke bare en fysisk flytteprosess, det gir også muligheter for kulturell, organisatorisk og faglig endring. Den sjefredaktøren som skal stå ved roret i nye lokaler, bør legge premissene for innflyttingen.- Bør få velgeHaugsgjerd viser også til at avisas nyhetsredaktør, Ole Erik Almlid, slutter i jobben.- Det er problematisk å ansette en nyhetsredaktør som min etterfølger skal arve etter få måneder. Han eller hun bør selv få velge sin nyhetsredaktør, sier den avtroppende Aftenposten-redaktøren.Styreleder i Aftenposten, Didrik Munch, trekker fram at Haugsgjerd har vært en drivende kraft i Aftenpostens omstillingsprosess.- Hilde har satt tydelige spor etter seg både på papir og digitalt. Mens andre aviser har redusert sin utenriksdekning, har Hilde styrket denne i Aftenposten med en egen, daglig Verden-seksjon. Helgeavisene har fått en solid opprusting, og Oslo-satsingen er blitt bredere og bedre gjennom etableringen av Osloby og en egen lokalseksjon i morgenutgaven, sier Munch. (©NTB)

Nyheter
Politikk