- Jeg vet at Trond Giske forstår dette veldig godt

NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener valgkampen bare handler om å dele ut mest mulig penger og etterlyser vilje til å diskutere hvorfor det ikke er større fart i investeringene i fastlandsøkonomien.

Kristin Skogen Lund - Foto: Finansavisen
Kultur

Skogen Lund ble oppbrakt over at næringsminister Trond Giske (Ap) denne uken kritiserte gründeren Alf Bjørseth for å klage på formuesskatten ettersom bedriften hans har mottatt millionbeløp i statsstøtte.NHO-sjefen forsvarte Bjørseth som et forbilde i Dagens Næringsliv, og fortsatte angrepene da hun møtte næringsministeren til NRK-debatt torsdag.Pengekappløp- Jeg vet jo at Trond Giske forstår disse tingene veldig godt. Men dessverre, i en valgkamp blir det for mange populistiske poenger. I denne valgkampen er det et kappløp for å dele ut mest mulig penger. Jeg skulle ønske politikerne diskuterte de utfordringene vi faktisk har, sa Skogen Lund blant annet.Hun viste til at bare hver tiende krone som investeres her i landet, plasseres i fastlandsøkonomien, mens resten investeres i oljeøkonomien. Det vil si 200 milliarder kroner investert i oljesektoren og 20 milliarder i Fastlands-Norge.- Så lavt nivå har det ikke vært på investeringene i Fastlands-Norge siden 1970. Det bekymrer NHO, det bekymrer bedriftene og det burde bekymre politikerne, sa Skogen Lund.Pengebruken Hennes ønske om å kutte formuesskatten ble avvist av Giske, som forsvarte seg med at Norge er kommet gjennom finanskrisen med Europas laveste ledighet og at det er skapt 350.000 flere arbeidsplasser her i landet siden 2005.- Så det går veldig godt i norsk næringsliv, men jeg enig med Kristin Skogen Lund i at ikke alt kommer av seg selv, sa Giske.Han viste også til at regjeringssjefen har varslet at det vil bli brukt 50 oljemilliarder mindre enn det handlingsregelen tilsier i statsbudsjettet for neste år.- Det er handlingsregelen som sørger for at vi ikke bruker mer penger enn det konkurranseutsatt næringsliv tåler, sa han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv