Kvinner spiser morkaken sin i smoothies

Danske kvinner følger Hollywood-stjernenes trend for å komme seg raskere i form etter fødselen.

Morkake blir vist frem - Foto - Erlend Aas - Scanpix
Kultur

Stadig flere danske kvinner velger å få morkaken sin laget om til pulver som de kan spise etter fødselen. Det skriver Politiken.dk.- Det høres jo ekkelt ut, og jeg har hørt det smaker vondt, men det skal ha en god effekt slik at man kommer seg raskere etter fødselen, sier danske Nadia Kristiansen, som er fokusert på å komme seg i form for å kunne jobbe.34-åringen, som allerede er mor til to, sier at hun kjenner flere som tidligere har hatt suksess med å omdanne morkaken til et pulver - og spise pulveret som kapsler, eller i smoothies.Narayani Lohmann jobber med å lære opp kvinner til å pulverisere sin morkake. Hun drar på hjemmebesøk for å hjelpe de nybakte mødrene.- Mødre vil gjerne tilberede sin morkake fordi gamle tradisjoner viser at det har god effekt på amming og på hvor raskt man kommer seg etter fødselen. Det er en gamme kinesisk medisinsk oppskrift. Den gang brukte man også pulveret mot for eksempel depresjon og det var derfor ikke bare for nybakte mødre, sier Lohmann.Det finnes flere kjendiser som har valgt å innta sin egen morkake.Playboy-modellen Holly Madison og «Mad Men»-stjernen January Jones har spiste morkakene sine som tabletter. Også Kim Kardashian skal ha sagt at hun "virkelig ønsker" å spise sin egen morkake.Hva tenker du om morkake-spising? Diskuter det gjerne i vårt kommentarfelt under artikkelen! ELLER PÅ VÅR FACEBOOK

Nyheter
Kultur