Ølen du ikke får "hangover" av

Drikker du én eller flere øl for mye er det lett å få vondt i hodet dagen derpå. Nå kan ny øl forhindre dette.

Foto: Scanpix
Kultur

Australske forskere ser en lys fremtid for sunnere øl som minsker risikoen for "hangover", ifølge di.se. og australske ABC.Forskerteamet ved Griffith-Universitetet i Queensland har funnet ut at ved å tilsette elektrolytter, som hjelper til med å balansere veskebalansen i kroppen, kan risikoen minskes.- Vi vet at øl er en populær drikk, spesielt etter at man har vært med på sportsarrangement eller lignende, sier lektor Ben Desbrow.Han legger raskt til at det selvsagt er best å stilne tørsten etter trening og idrett med vann, men at det tilpassede ølet kan minske de skadelige alkoholeffektene og eventuell skallebank dagen derpå.Det nye ølet er tre ganger mer effektivt enn vanlig øl når det gjelder og gjenopprette væskebalansen i kroppen.

Nyheter
Kultur