Olsen: 1 million passet oss godt

Inge André Olsen forklarte seg åpenhjertig i tingretten, men hevdet det ikke var sammenheng mellom avtalene for Veigar Páll Gunnarsson og Herman Stengel.

Foto: Scanpix
Kultur

Stabæks sportslige leder førte forhandlingene for klubben da den forsøkte å selge Gunnarsson sommeren 2011. Mandag forklarte han seg om møtene med Rosenborg, Vålerenga og Nancy, samt overgangssummene som ble diskutert fram og tilbake.Et oppsiktsvekkende punkt kom han til da han omtalte Rosenborgs bud på 5,25 millioner kroner for Gunnarsson og midtbanespilleren Johan Andersson.Han ba da trønderne indikere hvordan de ville fordele summene. På spørsmål fra tingrettsdommer Nils Ole Bay, innrømmet han at Stabæk foreslo at summen for Gunnarsson skulle være klart lavest.- Ja, det ringte jeg og forklarte for Erik Hoftun (sportslig leder i Rosenborg). Vi hadde et bud på 1 million fra Vålerenga, og da anså vi det som markedspris. Samtidig hadde Johan Andersson lavere lønn, og for Rosenborg var det naturlig at overgangssummen for ham ble høyere, forklarte Olsen.Tidligere hadde Stabæk avslått et bud fra RBK på 2,5 millioner kroner (pluss bonuser) for islendingen. Påtalemyndigheten la mandag fram dokumenter som viste at Stabæk vurderte Gunnarssons verdi til 6 millioner kroner.Spilleren endte til slutt med å gå til Vålerenga for drøyt 1 million kroner, angriperens eget valg ifølge Olsen.Det er den lave summen for Gunnarsson og den høye summen for Stengel aktoratet mener er urimelige.

Nyheter
Kultur