PETA ber UEFA verne dyrene

Fotballklubben Sjakhter Karagandas slakting av en sau før mesterligakampen mot Celtic falt ikke i smak hos dyrevernerne i PETA.

Sau og lam. Foto: NTB Scanpix, arkivfoto.
Kultur

I et brev til UEFA-president Michel Platini ber organisasjonen om at han skal bruke sin posisjon til å sørge for at forbundets turneringer ikke blir preget av slike «forferdelige grusomheter».Kasakhstanske Sjakhter slo Celtic 2-0 i den første av to kvalifiseringskamper til mesterligaen tirsdag. I forkant av treningen til kampen gjennomførte laget et ritual der saueslakting sto på menyen.- Den rituelle slaktingen av dyr opprører mennesker over hele verden dypt. Allerede er dette et kontroversielt tema, skriver Mimi Bekhechi, direktør for PETAs London-avdeling, i brevet til Platini.- Kan jeg få din forsikring for at du ikke vil tillate avliving av dyr på arenaer som skal arrangere europeiske fotballkamper, la hun til.I brevet peker Bekhechi også på UEFAs uttalte mål om å være framtidsrettet og å beskytte spillet, spillerne og deres verdier. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur