Søndag kan det smelle - politiet er i beredskap

- Vi ser på dette som en vanlig kamp selv om den er i risikokategorien, sier Ola Moheim i Oslo-politiet foran søndagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Lillestrøm.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Kultur

Kamper mellom erkerivalene på det sentrale Østlandet blir alltid fulgt med en viss interesse av ordensmakten. Foran det motsatte oppgjøret 27. juni ble hodet til Tom Lund-statuen i Lillestrøm fjernet.De to lagenes tilhengere har ikke alltid vært verdens beste venner.Det skapte rabalder og het stemning.- Vi har ingenting konkret som tilsier at vårt aktivitetsnivå bli forhøyet ytterligere. Vi går inn mot helga med tanke på at dette skal forløpe som normalt. Men vi er ikke naive heller. Vi er klar til å gjøre en innsats og må være til stede i tilfelle noe skulle skje, sier Moheim til NTB.Moheim ønsker ikke å si hvilke tiltak politiet konkret har satt i verk i forbindelse med kampen søndag kveld.Moheim jobber ved seksjon for organisert kriminalitet med Oslo politidistrikt og har spesialisert seg på fotballvold.

Nyheter
Kultur