Trekker Trøim inn i Gunnarsson-saken

Stabæk-topp Inge André Olsen fortalte retten at Vålerenga foreslo omstridt opsjonsavtale, etter en telefon fra Tor Olav Trøim.

Tor Olav Trøim. Foto: Scanpix
Kultur

Den såkalte Gunnarsson-saken startet i Asker og Bærum tingrett mandag.Tre Stabæk-topper og én Vålerenga-topp er tiltalt for grovt bedrageri for rollene de spilte da Veigar Páll Gunnarsson sommeren 2011 gikk fra Stabæk til Vålerenga for én million kroner.Bare uker før hadde Stabæk tilbudt Rosenborg å leie samme Gunnarsson ut 2012-sesongen for fem millioner kroner.Samtidig med Gunnarsson-salget ble en opsjonsavtale til fire millioner kroner inngått for det den gang 15-årige Stabæk-talentet Herman Stengel.Aktor Morten Stenes påstand er at opsjonen ble satt kunstig høyt, mens Gunnarsson-prisen ble satt kunstig lavt for å minimere Stabæks forpliktelser overfor Gunnarssons tidligere klubb Nancy, som hadde rett på 50 prosent av overgangssummen ved et evt. videresalg.Følg HegnarOnline på Facebook her!- Fikk telefon fra TrøimPå tiltalebenken i går satt Stabæks sportslige leder Inge André Olsen, som førte forhandlingene med Vålerenga.Olsen fortalte ifølge DN om et møte med Vålerengas daværende manager Martin Andresen og daværende sportsdirektør Truls Haakonsen (en av de tiltalte) i Telenor Arena.Ifølge Olsen foreslo Oslo-klubben Stengel-opsjonen på dette møtet.- Glem det, sa jeg til Martin (Andresen). Da skal vi ha et tosifret antall millioner, sa Olsen.- De fikk en telefon fra hovedaksjonæren, som jeg senere forsto var (Tor Olav) Trøim. Da vi fortsatte møtet, sa Martin de ønsket seg opsjon på Stengel, fortsatte han.Ifølge avisen avviste Olsen at Stengel-avtalen ble gjort for å betale minst mulig for Gunnarsson til Nancy.- De ville ha kontrollen på Herman Stengel, sa Stabæks sportsdirektør.Trøim returnerte ikke DNs henvendelser i går.

Nyheter
Næringsliv