Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga var tiltalt for grovt bedrageri.Aktoratet hadde bedt om fem måneders ubetinget fengsel for de tiltalte Stabæk-lederne, samt 90 dagers fengsel for Haakonsen.
Slapp foretaksstraffMedieskapt
Det var også lagt ned påstand om at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS skulle betale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner. Det slipper selskapene å betale.Partene ble ikke idømt sakskostnader.Det er blitt mye oppstyr etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011. Påtalemyndigheten mener Stabæk ville begrense utbetalingene klubben var forpliktet til på 50 prosent av salgssummen til franske Nancy.Ved å prise islendingen kunstig lavt og samtidig selge Vålerenga en opsjon i unggutten Herman Stengel til hele 4 millioner kroner, mener aktoratet at den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.De tiltalte i saken har hele veien hevdet sin uskyld. De har ment at saken er medieskapt og aldri burde havnet i rettssystemet. I løpet av rettssaken har flere vitner støttet deres sak. (©NTB)