Dina Eastwood har levert en begjæring om separasjon, opplyser hennes advokat C. Michael McClure.McClure vil ikke si noe om bakgrunnen for bruddet, eller om 48-åringen også vil kreve skilsmisse fra den 35 år eldre skuespilleren og regissøren som fylte 83 år i mai.Clint Eastwood, som slo gjennom i Hollywood alt på 1960-tallet i westernfilmer som «The Good, the Bad and the Ugly», har ikke kommentert bruddet.På 1970-tallet gjorde han stor lykke som røff politimann i «Dirty Harry»-filmene, mens han de siste tiårene har markert seg som seriøs filmskaper.I 1992 ble Eastwoods film «Unforgiven» belønnet med Oscar for beste film, og to år senere gjentok han suksessen med filmen «Million Dollar Baby».Eastwood var i 30 år gift med Maggie Johnson, men kan også se tilbake på en rekke korte og lange forhold med andre kvinner. Flere av dem har han barn sammen med.Blant dem Eastwood har hatt forhold til, er den franske skuespilleren Catherine Deneuve, den britiske skuespilleren Frances Fisher, den svenskfødte skuespilleren Inger Stensland, de amerikanske skuespillerne Jill Banner, Jamie Rose, Sandra Locke, Jean Seberg og Jo Ann Harris, danseren Roxanne Tunis, svømmeren Anita Lhoest og flyvertinnen Jacelyn Reeves.I 1996 giftet han se med den tidligere TV-journalisten Dina Ruiz, som han fikk en datter med samme år. (©NTB)