I et lengre intervju med VG forteller Høyreleder Erna Solberg i dag om hvordan hun traff sin ektemann Sindre Finnes, og hvordan de to har fordelt oppgavene i hjemmet for å få hverdagskabalen til å gå opp.Og Solberg legger ikke skjul på at det er mannen i huset som gjør mest på hjemmebane.- Han er jo i full jobb, så å si at han er hjemme, er en overdrivelse. Men han gjør det meste av husarbeidet hjemme og har siden jeg ble statsråd tatt på seg mesteparten av planleggingen. Det var et veldig viktig steg for oss at jeg sluttet å tro at jeg skulle planlegge familielivet. Det å ha en dame som ikke har tid til å planlegge, men som skal bestemme hvordan det skal gjøres, det er oppskriften på at det ryker, sier hun til VG.Da Solberg ble spurt om å være statsråd, måtte de to straks sette seg ned og diskutere veien fremover.- Vi hadde ett barn som var to år og et barn som var fire. Sindre sa jeg måtte konsentrere meg om å gjøre jobben best mulig, og det er jeg utrolig takknemlig for, sier Erna.Hun innrømmer å tidvis ha hatt dårlig samvittighet overfor familien.- Ja, det har vært perioder der jeg har følt dårlig samvittighet for at mitt liv og min jobb har blitt prioritert så mye. Både overfor min mann og barna. Nå er de så store at nå er de veldig selvgående. De har vel også klart å bli veldig selvhjulpne ved å ikke ha hatt en mor som sto der hele tiden, sier Solberg.