Lofoten er et yndet reisemål for mange, skriver NRK, og Svolvær er primærdestinasjonen for de fleste turistene. Med ti hoteller på 4200 innbyggere gjenspeiles populariteten i prisene.Ifølge hotellsøkesiden Trivago.no var Svolvær sommerens dyreste reisemål her i lands. I juli kostet en overnatting på et standard hotellrom i byen i snitt 1768 kroner. For sommeren som helhet lå snittprisen på 1658 kroner per natt, skriver NRK.Til sammenligning var Trondheim Norges rimeligste hotellby med en snittpris på 1082 kroner. Det er nesten 600 kroner billigere per natt.- Svolvær er jo et veldig populært reisemål, det er nok noe av grunnen til prisen. I tillegg har mange av hotellene kun åpent om sommeren, så de har en kort sesong på å tjene penger, sier administrerende direktør Stein Rudi Austheim i Rica Hotel Svolvær til NRK.no.