Frisparkmål i første omgang ble fulgt opp av to nye mål etter fint spill i 2. omgang. Dermed er han den første spiller som har gjort hattrick fire ganger i mesterligaen.- Det var viktig å starte med en seier, særlig ettersom vi spilte hjemme, sa Messi til Canalplus.- I annen omgang hadde vi ballen og kontrollerte kampen. Tidligere hadde vi problemer med å presse dem fordi Ajax flyttet ballen bra, men alt i alt var dette en flott prestasjon.Statistikken viser at Messi har pene 62 scoringer på 80 kamper i mesterligaen. Det gir et snitt på sterke 0,78 mål per kamp.Spanjolen Raul er den mestscorende i mesterligaens historie med sine 71 scoringer. Nærmest bak Messi følger Cristiano Ronaldo med 54 fulltreffere i verdens gjeveste klubbturnering.Ledermålet til Messi var av det vakre slaget og kom på et direkte frispark fra 22-23 meter. Frisparket gikk utenfor muren, og det snek seg elegant inn via stolpen i keeperhjørnet til Kenneth Vermeer.Ti minutter ut i 2. omgang ble det 2-0. Sergio Busquets raidet inn i boksen til Ajax og slapp ballen elegant til Messi. Han fintet bort en motstander og satte enkelt ballen forbi Vermeer.Neymar fikk sjansen på topp sammen med Messi og hadde et nydelig forarbeid til Gerard Piqués 3-0-scoring. Så var det duket for Messi igjen. Han lekte seg med ballen og motspillerne og gjorde alt selv da han trillet inn 4-0 kvarteret før slutt.En god Svein Oddvar Moen dømte straffe til Ajax. Den reddet Barca-keeper Victor Valdés.