Malala tildelt Amnesty-pris

Amnesty International kunngjorde tirsdag at de har gitt sin høyeste ærespris til Malala Yousafzai, den pakistanske jenta som ble skutt i hodet fordi hun jobbet for at jenter kan gå på skole.

Image made available by her press office of Malala Yousafzai, the Pakistani schoolgirl shot in the head by the Taliban, as she attends her first day of school on Tuesday March 19, 2013 just weeks after being released from hospital. The 15-year-old participated in lessons at the Edgbaston High School for Girls in Birmingham, central England. She survived an assassination attempt by the fundamentalist political group in October last year and underwent hours of surgery in the UK to try and repair the damage caused by a bullet which grazed her brain. (AP Photo/ Malala Press Office) Malala Press Office
Veien hit
Malala vil dele hedersprisen med den amerikanske sangeren og menneskerettighetsaktivisten Harry Belafonte.Prisen, som hedrer mennesker «som har fremmet menneskerettighetenes sak gjennom sitt liv og sitt eksempel», blir delt ut av sangeren Bono i Dublin tirsdag.16 år gamle Malala ble skutt på en buss av Taliban i oktober i fjor. Hun ble fløyet til Storbritannia for å opereres og var tilbake på skolen i mars i Birmingham, der familien har fått opphold. (©NTB)