400.000 norske menn lider av hårtap i dag. Og hele 40 prosent av alle norske menn har hårtap i varierende grad allerede ved fylte 35 år, opplyser side3.Nå viser en ny dansk undersøkelse foretatt blant over 2000 menn, at fenomenet i stor grad påvirker mennenes selvtillit.27 prosent av mennene mellom 18 og 35 år bekymrer seg for hårtapet, og det økte stresset kan faktisk medvirke til å øke hårtapet, skriver Alive.dk.For den yngste gruppen med menn, er bekymringen omkring hårtap så voldsom at de vil gjøre svært mye for å få beholde håret. Hele 13 prosent av de 18-25 år gamle mennene er villige til å forkorte livet med opp til fem år, hvis dette kunne motvirke tapet av hår.20 prosent av de mellom 18 og 35, mener at hårtapet får dem til å se eldre ut enn de er. Og 45 prosent i den samme gruppen mener at hårtapet på en eller annen måte påvirker deres sosiale liv og forholdet til partneren.