Flyselskapet Norwegian fikk mandag nok en gang problemer med et av sine nye fly av typen Boeing 787 Dreamliner.Denne gang var problemet knyttet til en hydraulisk pumpe. Det resulterte i at 70 av 180 passasjerer ikke fikk bli med Dreamlineren fra New York til Oslo mandag.- Vi har to Dreamlinere. Den ene har flydd omtrent helt perfekt helt siden det ble levert i slutten av juni, både da det ble «flydd inn» i Europa i sommer og etter at det ble satt i langdistansetrafikk. Det andre flyet har det vært en del tekniske utfordringer med som har gitt forsinkelser, noe som er sterkt å beklage, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian, til HegnarOnline.Skånvik minner om at Norwegian har anskaffet fabrikknye fly fra Boeing. Hun forventer at flyprodusenten gjør det som er mulig for å unngå flere forsinkelser.- Vi er blant annet avhengig av deres deler og deres teknikere for å få utført utbedringene. Noen ganger har det tatt lenger tid enn vi i Norwegian er blitt forespeilet også, sier Skånvik.
- Kan du si litt om omfanget på dette, og når dere regner med å være 100 prosent i rute med deres flyvinger til New York og Bangkok?
- Hvis du ser på Norwegians totale trafikk så utgjør dette en svært liten andel av vår samlede produksjon med 80 fly, men for de passasjerene som har vært berørt av forsinkelsene er det selvsagt en dårlig trøst, sier Skånvik.- Forventningen fra vår side er helt klart at de fabrikknye flyene skal fly uten problemer, avslutter Skånvik.I dag skulle Bjørn Kjos ledet et møte i Bangkok for å skryte av at Norwegian har blitt et stort internasjonalt flyselskap. Det gikk ikke som ventet.Ifølge VG ble møtet avlyst ettersom Norwegians Dreamliner sto igjen på GardermoenDreamliner-flyene har også tidligere hatt tekniske problemer. Problemer med batteriet førte til at hele flåten sto på bakken i nær fire måneder tidligere i år.