- Det ser ut som nordmenn er tradisjonelle når det gjelder storbyferier. For de norske reisende er det fortsatt London, New York og Barcelona som gjelder, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com i en pressemelding.Hotels.com har i sin Hotel Price Index kartlagt hvor flest nordmenn har lagt turen første halvdel av 2013. Europa er fortsatt den regionen som besøkes av flest, med hele 15 destinasjoner på topp 20-listen.USA er representert med fire storbyer mens Bangkok er det eneste asiatiske reisemålet på listen.
Det interessante er at Londons popularitet ikke stopper med Norge. Storbyen var det mest populære reisemålet for reisende i 8 av 10 europeiske land i undersøkelsen, og på andreplass for resterende to.New York beholder andreplassen på listen over nordmenns favorittbyer fra samme periode i fjor. Dette til tross for at New York har de høyeste hotellprisene i indeksen. Barcelona klatrer to plasser og inntar tredjeplassen på listen, etterfulgt av den nordiske favoritten København.Reisemålene med den største oppgangen og nedgangen finner man i Øst-Europa. Polens nest største by, Krakow, klatret mest: Den polske kulturhovedstaden gikk fra 16. plass til 12. plass. Riga opplevde det største fallet, med fire plasser fra 12. til 16. plass. Dette kan ha sammenheng med at den gjennomsnittlige hotellprisen per natt i byen økte med hele ti prosent for norske turister i løpet av første halvår i 2013.Hit reiste flest nordmenn i første halvår av 2013:1. London2. New York3. Barcelona4. København5. Berlin6. Paris7. Amsterdam8. Roma9. Stockholm10. Gdansk11. Gøteborg12. Krakow13. Praha14. Nice15. Las Vegas16. Riga17. Budapest18. Bangkok19. San Francisco20. Los Angeles