App-gründer vant talent-kåring

Magasinet "Alt for damene" kåret Stina Birkeland til årets kvinnelige gründertalent.

Smartphone - Foto - Scanpix

Stina Birkeland(33) startet som kokkelærling, fortsatte med hotellfagskole og hoppet av fra bransjen for å starte for seg selv.- Jeg har med meg hjemmefra at det er lov å tenke stort. (…) Jeg er glad i nye utfordringer, sier Stina Birkeland. Nå jakter hun på investorer.Vinneren står på trappene til å lansere en app som samler alle billetter i én.Skal du på en konsert eller et idrettsarrangement? Med TicketMobile kan du, i tillegg til å kjøpe selve konsertbilletten, samle tog, buss og flybilletter. Alt i en app.- Alt for damene brenner for å hjelpe dyktige damer opp og frem. Det er for lite nyskaping i Norge. Vi vil ha mer, og vi vet det koster. Gründervirksomhet er en høyrisikosport, og fallet kan være dypt. En trøst kan være at Henry Ford gikk konkurs med to fabrikker før han lyktes på tredje forsøk. Det er gøy og givende å bygge opp under gründerånd og muligheter, sier redaktør Christina Dorthellinger.Norge trenger mer innovasjon sier Peder Inge Furseth, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen.- De siste årene har Norge ligget jevnt på 15. - 19. plass blant europeiske land. For at Norge skal bli bedre på innovasjon må det gå mer midler til kompetansemiljøene i byene, sier han.Kåringen er et samarbeid mellom magasinet Alt for damene, Handelshøyskolen BI, Innovasjon Norge, Toyota Norge, Dipper, HP Norge og Wik&Walsøe.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK