Christensens bok om Breiviks mor snart ute

Forfatter Marit Christensen sier hun har ny informasjon som gjør at den omstridte boka må gis ut.

Marit Christensen. Foto: Scanpix

Boken om Anders Behring Breiviks mor, Wenche Behring Breivik, skal gis ut 15. november. Forfatter Marit Christensen sier hun har ny informasjon som gjør at den omstridte boka må gis ut.- Jeg har fått ny og viktig informasjon. Derfor vil jeg ut med dette. Jeg er journalist, og samfunnsoppdraget kommer i første rekke, sier Christensen til Dagbladet.Den tidligere NRK-journalistens bok «Moren» utgis på Aschehoug forslag 15. november, skrev Aftenposten mandag. Forlaget har bestemt seg for å gi ut boka til tross for at Wenche Behring Breivik ønsket å stoppe den før hun døde den 22. mars i år.- Vi bekrefter at vi skal utgi den fordi det er en god og viktig bok å utgi, sier forlagsdirektør Marit Spjeldnæs til avisen.Verken Christensen eller Spjeldnæs vil kommentere innholdet i boka før den er gitt ut.Advokat Hans Marius Graasvold som ble hyret av Anders Behring Breiviks mor bare kort tid før hun døde, har fått tilslutning fra både Wenche Behring Breiviks datter og sønnen som ble dømt til 21 års forvaring, til at boken stoppes.Graasvold sier til Dagbladet at de nå vurderer om de skal gå til rettslige skritt mot Aschehoug og begjære en midlertidig forføyning i et forsøk på å få stanset bokutgivelsen. (©NTB)