Fastrentefella kostet 300.000

En Oslo-kvinne mener Sparebank 1 Oslo Akershus lurte henne for 80.000 kroner da hun innløste fastlånet før bindingstiden var over.

Foto: Scanpix

For to år siden tok Guro Tuv og samboeren opp lån i Sparebank 1 Oslo Akershus på 5,5, millioner. De bestemte seg for å binde renten på fire millioner kroner av lånet de kommende syv årene, skriver DN.I sommer kjøpte paret drømmehuset. De solgte leiligheten sin, og ville innfri fastrentelånet. Etter som rentemarkedet hadde sunket siden paret inngikk avtalen, og fordi det var nesten fem år igjen av bindingstiden, forventet hun å betale et betydelig beløp.Men overraskelsen var stor da det viste seg at banken tok utgangspunkt i en rente på 4,1 prosent, bankens aller beste lånerente på fastlån for kunder med maksimal sikkerhet.- Man må ha minst 40 prosent egenkapital for å kvalifisere til denne renten, mens vi ikke hadde mer enn ti prosent egenkapital, forklarer Tuv.Hun mener Sparebank 1 har lurt henne for 80 000, og håper å få medhold på dette i Finansklagenemda.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK