Flyselskapene slanker setene

Flyseselskapene benytter seg av alle mulig virkemidler for å få klemt inn flere passasjerer i flyene.

Fly - Foto - Scanpix

Trenden er tydelig: flyene får stadig flere seter og målet er å maksimere antall passasjerer, skriver di.se.Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av Business Travel, blant 32 ulike flyselskap, har Ryanair de desidert smaleste setene.Bredden er kun 40 centimeter, skriver den engelske avisen The Telegraph.Bare åtte av flyselskapene på som deltok i undersøkelsen har flyseter bredere enn 43 centimeter, og syv av de 32 har seter som er smalere enn 43 centimeter.Så mange som 90 prosent av flyselskapene som nylig har bestilt Boeing Dreamliner har valgt å bestillle med ni seters rader fremfor de åtte seters radene som har vært vanlig.I flytypen, 74 Boeing, var det i 2010 bare 15 prosent av selskapene som hadde 10 seters rader. I 2012 hadde prosentandelen vokst til 69 prosent, skriver nettstedet.I Boeing 737 har produsenten valgt å reduserer størrelsen på toalettet for å få plass til en hel rad ekstra.